Bugünkü mekanımız, ilk kez gitme şansına sahip olduğum, Nişantaşı'nın çok güzel bir caddesi olan Abdi İpekçi Caddesi'nde yer alan Ranchero.

Menüde bulunmamasına rağmen makarna çeşitleri mevcut, bunu da yemeğin sonunda farkettim, masanın üzerindeki ufak bir kitapçığımsıda yazmışlar. Neden bu kadar gizlemeye çalışmışlar anlamadım. Ayrıca haftasonları 09:00-15:00 arası kahvaltı da mevcut, çay ücrestsizmiş.
Fiyatlara gelirsek, şaşkınlık yaratacak bir fiyat uygulamaları yok, benzer mekanlar seviyesinde diyebilirim.
Bu mekana ilk kez geldiğim için önceden gelmiş arkadaşım Merve aracılığıyla içki ve başlangıç tercihini yaptık. Başlangıcımız Macha Nachos. Adından anlayacağınız üzere meksika restaurant'ına gelen klasik insan tercihi yapmış olduk. Neler var Macha Nachos'da?
Frijoles üzerinde totopos, ızgara edilmiş dana füme, charros, sotelenmiş kıyma, salsa festivo,cheddar peynir, közlenmiş biber, jalapeno biber ve sour cream ile servis edilir.
Şarap olarak Ancyra Öküzgözü önerilmiş.( 15,50TL)
Bu tabağı bozulmadan çekmeyi çok istedim, ama sevgili arkadaşlarım en kibar tabiriyle çok iştahlı olduklarından, benim fotoğraf çekmemi bekleyemediler... Tabağın şeklinden de anlayabilirsiniz lezzetli olduğunu. Tek derdim orijinal olmaması, evde aldığınız doritos cipslerle yukaredaki malzemeleri birleştirirseniz herhalde yakın bir tad elde edersiniz. Benim gözüm başka bir kaç başlangıçta kalmıştı. Eğer Nacho-severseniz, buna bir şans verin derim, yok düşkünlüğüm yok diyenlerdenseniz, o menüde denenmesi gereken daha iyi başlangıçlar olduğunu düşünüyorum.
İçecek olarak, Merve'nin önerisiyle Corona aldık. Tüm o baharat ve acıyı güzel söndürdü demeliyim. Gerçi Mervecim sağolsun, Meksikalılar bunun içine Chili sos döküyor deyip, kendisininkine de döktü, ama ben acıdan hiç hoşlanmayan biri olarak onu korku dolu gözlerle izlemeyi uygun buldum. :)
Tabii benim gibi bir kararsızın ana yemeği seçmesi oldukça ağır bir görevdi. Neyse ki hedefi kendi çapımda 12'den vurdum! Ana yemek tercihim Carne Asada Con Salsa Pimienta'dan yana oldu.
Salsa pimienta ile hazırlanan bonfile et, közlenmiş biber, Meksika fasulyesi ve parmesan peynir
yanında çeşmili elma dilim patates kızartması, Akdeniz yeşilliği ve kızartılmış elote ile servis edilir.
Şarap olarak Vinart, Kalecik Karası Syrah önerilmiş. ( 29,50 TL )
Merve ise Enchidalas Chilangas aldı.
Un tortillaları arasında acılı chilacak sos ile sotelenen, tercihinize göre et veya tavuk, yer fıstığı püresi ve eritme peynir üzerinde cheddar peynir ve krema yanında arroz ve frijoles ile servis edilir. Şarap olarak Prestige Narince veya Vinart önerilmiş. (Fiyat 19,50 TL)
Acısı bol. Hem de çok, bu yemeği bu acıyla bitiren herkesi tebrik ediyorum içtenlikle. Acısının dışında biraz 'savory', yani ağzıda unsu bir tat, br tabaka bırakıyor. Yanındaki yer fıstığı püresi, benim kalemim değil, sevdiğim bir tat değil, ama kötü de olmadığını belirtmek isterim. Yanına sour cream alsanız biraz ferahlarsınız.
Hiç bahsetmediğim üçüncü adam ise Ayşem. Onun tercihi Chimichanga En Rollos oldu.
Tercihinize göre et veya tavuk, mısır püresi, sotelenmiş mevsim sebzeleri, charros, cheddar peynir,
B.B.Q. Ranchero sos ile acılı veya acısız olarak sarılıp kızartılan un tortillası yanında arroz, sour cream ve elote ile servis edilir.
Şarap önerileri; Prestige, Narince, Egeo, Cabernet Savignon.
( Fiyat 18,50/19,50)
Yemesi kolay, eğer bir jalapenoya denk gelmezseniz acı değil. Lezzetli ama farklı bir mutfak denemek istediğinizde hiç tatmadığınız bir şeyler tatmaktan yanaysanız, bu aradığınız tabak değil. Bizim dürümlerin Meksikaya gidip dilimlenmiş hali gibi diyebilirim. Ama atını sağlam kazığa bağlamak isterseniz, evet bu tabak sizlik acısı sizi ateşlerde yakmıyor, tadı başarılı, içeriğindeki malzemelrin uyumu sağlanmış. Emin olmanızı engelleyecek bir unsur kalmıyor.
Mesela sevgili Merve kendi tabağının acısıyla başa çıkamayınca profesyonel acı yiyici Ayşemle tabakları takas ettiler. Böylece Mervenin ağzı boğazı ve sinüsleri rahata erdiler.
Çok doyurucu bir yemek yedikten sonra hazımsızlık yaşar mısınız? Ben acı yemekler yersem midem dünyasını şaşırır, içeride minik alev topları dolaşır. Bu yemekten sonra da aynı şeyi yaşamaktan korkuyordum ki menüyü incelerken gözüme bu sorunumu çözecek bir şey çarptı. Gözlerimi parlatacak bir şey. Ginger Ale! :) Zencefilli Gazoz ülkemizde pek bilinmiyor, marketlerde satılmıyor. Belki Metro gibi çok büyük marketlerde bulunuyordur. Zencefilli gazoz da neyin nesi demeyin, eğer giderseniz lütfen deneyin! Şeker asgari seviyede tuttukları bir bardak güzellik yapın midenize.

Menüyle ilgili bir eksik vardı ki göz ardı edemedim, tatlı menüsünün olmaması. Müşteriye yapılan bir haksızlık. Konu benim mesleğimle alakalı olucna çok duygusallaştım gördüğünüz gibi. Yine de şaka bir yana, tatlı bir yemeğin assolisti gibidir, önceki yemeklerin tatsızlığını güzel bir tatlı ile unutturabilirsiniz!
Bu arada bir güzellikleri daha var, haftaiçi 16:00-19:00 arası Happy Hour ve tüm alkollü içkiler %20 indirimli, iş çıkışı arkadaş buluşmalarında buluşulacak mekanlar listesine girmeyi başardı böylece :)
(ginger ale grubu )
Herkese lezzetli günler diliyorum.
1 yorum:
merhaba iyi eğlenceler
bloguma da beklerim
mucizelereinan.blogspot.com
Yorum Gönder