6.02.2014

The House Cafe Ortaköy

*Please scroll down for English!

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba!
Bundan sonra buralarda daha sık olacağıma inancım tam, bu uzun aradan sonra yorumlamak istediğim bir çok yer birikti, gerek yurt içi gerek yurt dışı deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım.
Bugün ki mekanımız ise oldukça popüler olan bir cafe-restaurant, The House Cafe, bu mekanı iki ayrı şubesiyle inceleyeceğim, en sevdiğim olan Ortaköy ve yurt dışından döndükten sonra ilk kez yeni menüsündeki yeni tatları denediğim İstiklal.
Ortaköy benim favori şubem diyebilirim rahatlıkla, kalabalık olsa bile kaostan uzak kalmayı başarabiliyor benim gözümde. En sevdiğim yanı ise yazın kurulan minik iskelesindeki iki kişilik masalar; denize sıfır bu bölümle yepyeni bir boyut kazanıyor, çünkü iki adım atarak kendinizi denizde bulabilirsiniz! Özellikle akşam üstleri muhteşem bir atmosfer kazanan iskelecik; romantik akşam yemekleri için ideal ötesi, herkesten ve her şeyden izole, kulağınızda hafif bir müzik ve size eşlik eden kişinin sohbetiyle boğazla tam anlamıyla iç içe harika vakit geçirebilirsiniz.

Tabii ki tadı damağınızda kalacak tek şey manzara değil...

The House Cafe'nin menüsü için diyebilirim ki az ve öz, ama asla basit ve sıkıcı değil. Başlangıçlar'dan tatlı menüsüne kadar her yemek merak uyandırıcı!
Masanıza geçer geçmez hemen ekmek ve zeytinyağı-zeytin ezmesi ikram ediliyor.

Zeytin Ezmesi- Risotto Topları- Schitzel- Damlasakızlı Türk Kahvesi

Benim en sevdiğim başlangıç risotto topları, her mevsim bulabilirsiniz ama her mevsimde bulmanız içindeki malzemelerin aynı olduğunu göstermiyor. Şu anki menüde bal kabaklı-keçi peynirli olanı mevcut, kesinlikle tavsiye ediyorum gerçekten güzel bir tat kombinasyonu yaratılmış. Beğenmediğim yanı ise içinde hangi malzemeyi kullanmaları fark etmeksizin yanına bir dilim limonu ilave etmeleri. Son derece gereksiz ve hele ki güncel malzemelerle ters düşen bir ilave. Schnitzel'i galeta unu yerine kadayıf kullanarak pişirmek yaratıcılıklarının güzel bir göstergesi kesinlikle. Biraz erken bir öneri olacak fakat damla sakızlı kahve gerçekten güzel.

Salata menüsündeki alternatifliği sevdim, menüde Kinoa kullanmaları kesinlikle akıllıca bir hareket çünkü Kinoa'ya karşı büyüyen bir merak ve haliyle bir popülarite dalgası var ve bunun geri dönüşünü alacaklardır.



Fish&Chips, Parmesanlı Çıtır Tavuk, Diyet Tavuk& Siyah Kinoa, Beyaz Çikolatalı& Frambuazlı Cheesecake


En sonunda Beyaz Çikolatalı& Frambuazlı Cheesecake'i benim doğumgünü pastam formunda görebilirsiniz. Beyaz çikolata sevmeyen biri olarak bu cheesecake'in harika bir tadı olduğunu söyleyip önermeden geçemeyeceğim.
Ama Menü'de göremediğime çok üzüldüğüm bir tat var ki; olur da yaz menüsünde tekrar çıkarsa denemenizi kesinlikle öneriyorum; Portakallı Kızılcık'lı Risotto&Ördek Confit! Ördek ülkemizde pek tercih edilen bir kümes hayvanı değil, haliyle menülerde çok denk gelinmiyor. Confit konusunda başarılı bir örnek ve leziz bir risotto. Ben susuyorum resimleri konuşsun.
I love you.

The House Cafe güzel atmossferli iyi servisli bir cafe-restaurant. Orta-üst sınıfa hitap ediyor, gayet güzel vakit geçirebilirsiniz, beklentiniz klas bir "fine-dining" seviyesinde ise burası aradığınız mekan değil, beklentiniz iyi yemek, güzel ortam, hoş müzik ve sohbetinizi engellemeyecek bir mekansa denemenizi öneririm.
Keyifli günler!

Hello, 
Today I'm gonna examine a branch of very popular cafe-restaurant chain named The House Cafe which is located  at Ortakoy ( a beautiful Bosphorus borough, a must see!) The house cafe address to upper middle class with every range of age. I can recommend you to eat Risotto Balls; crispy risotto balls filled with pumpkin & goat cheese as a starter, adn if you wanna keep on lighter Parmesan & Crispy Chicken Salad, Ouinoa & Vegetable Salad, Diet Chicken & Black Quina. If you wanna taste Schinetzel on the Turkish side you should definetely try this one which prepared with Kadayif (a kind of pastry) absolutely creative. I loved the White chocolate&Raspberry Cheesecake and I don't like white chocolate at all! You can find all the other informations, branches and menus here. My last recommendation is that you should drink Turkish Coffee with Mastic, and you'll thank me!
Also if you are a "table for 2" and decided to go to Ortakoy branch during the good weather like summer and early autumn, make a reservation onwards and ask for a table on deck and you will be literally sitting right next to the sea, as you can see above.


Hiç yorum yok: